17 December 2012

[Рандом] #елкаМК

 
"Факинг хипстераана што мисли дека ќе го спаси светот со собирање на пластични шишиња преку ефективно крадење на лебот од луѓето кои зависат од оваа активност" е најверојатно медиумскиот спин што ќе го добие овој настан. Затоа пред да ви се сервира целата приказна на порција малку да ја проанализираме акцијата:

ЕлкаМК е долгогодишна традиција која оваа година по втор пат ќе се одржува и тоа на 22 Декември и бидејќи ве мрзи да отварате настани еве ја програмата:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

НЕ ГИ ФРЛАЈТЕ ПЛАСТИЧНИТЕ ШИШИЊА, ЧУВАЈТЕ ГИ ДО 22-РИ ДЕКЕМВРИ и дајте ни ги, годинава пак правиме новогодишна елка во парк!!! А Пакомак таа елка сосе шишињата ќе ја откупи, и парите ќе одат во добротворни цели.

Пак загадувањето е ужасно големо, пак има премалку контејнери за селектирање отпад, пак градот е незаинтересиран за воздухот што го дишеме. И ние пак елка :)

ПУНКТОВИ ЗА СОБИРАЊЕ ШИШИЊА ќе бидат отворени на 22ри декември (сабота), од 12 до 14 ч.

1. Рамстор
2. Беверли Хилс (кај скалите)
3. Лептокарија кај Флуид
4. Универзална сала
5. ТЦ Бисер (кај скалите)

Сите се добредојдени да им праат друштво на оние на пунктовите.

Елката ќе се прави утредента, на 23-ти Декември во 10.00 часот во Градскиот Парк - Скопје, кај Школка.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Еве и рандом постер што тотално ви ги реши дилемите за најлудата вечер.
Собирање пар шишиња, правење на елка, сликање со елката со Инстаграм за собирање лајкиња врз основа на колку сме колективно одговорни нема да го промени светот. Нема да ги покачи платите на докторите, нема да ги пополни дупките во буџетот и нема да ги натера стечајците на следниот протест да излегуваат со поевтини јакни, но има скриена придобивка на ваквите настани, а тоа е создавање на една заедница од млади луѓе кои критични размислуваат за недостатоците на нашето општество и нудат креативни решенија како да се надминат истите. Уште некој да не слушне и ќе биде се во ред.
Затоа не биди [термин што е политички коректен, но означува неприфатливо социјално однесување] и придружи се на #елкаМК , стисни attending на настанот (или maybe ако не доаѓаш ама сакаш да изгледаш заинтересиран за случувањата во нашето општество), сподели ја оваа статија и помини на штандовите во сабота со многу шишиња и греана ракија за тие што цел ден (2 саати) ќе мрзнат во место.

Рециклирањето е секси

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff