30 November 2011

Во вчерашното издание на Вест осамна вест дека Македонија наскоро ќе добие свој крал. Македонскиот народ како и секогаш ваквите новини прима со доза на сомнеж. Секако под доза на сомнеж подразбирам масовно јадење гомна на социјалните медиуми (читај коментари).
Лично сметам дека ова е една од погенијалните идеи, рамо до рамо со аукцијата на свети лопати и затоа планирам да се кандидирам кога ќе се објави конкурсот!
Еве зашто би бил совршен КРАЛ НА МАКЕДОНИЈА:

п.с. Не бидејќи ги копирам cracked.com
Надополнување: Неколку дена пред најголемиот цигански празник Ѓурѓовден, Вест објави дека кралската свадба се откажува! Немало ниту пријавени, ниту пари.

29 November 2011

Живееме во тешко време или да искористам збор што не сте го слушнале од личност помлада од 30 години - бреме. Економската криза е во својот зенит [citation needed], автобусот поскапе, дискотеките престанаа да бараат лични карти, почнаа да се носат чкарт вина по слави...

И сармите почнаа да ги прават минијатурни
Меѓутоа без разлика колку треба да се штеди и внимателно да се планира семејниот буџет, македонскиот потрошувач сеуште мисли дека живее во времето на Анте Марковиќ и секогаш одвојува средства за:

23 November 2011

Ако никогаш си немал проблеми со тежината тогаш оваа статија не е за тебе. Слободно излези во град и имај секс во тројка. За останатите кои не се среќни како тебе имам лоши вести: Шансите да ја задржиш идеалната тежина подолго време откако ќе ослабеш се помали од шансите Македонија да испрати некој што знае англиски на интернационално натпреварување. Пред две години мојата килажа беше повисока од коефициентот на интелигенција на просечниот читател 
Меѓутоа имав многу пари, па не ми беше тешко

и бидејќи "има убав карактер" пали само кај хипстери решив да го сменам начинот на живот.
Оттогаш видов милион луѓе кои не успеале во зацртаното бидејќи ги повторуваат истите грешки:

17 November 2011

Да расчистиме нешто уште на почеток. Жените се убави, нежни, а дел од нив се и паметни. Меѓутоа само што ќе ги ставиш во иста просторија (читај: форум) се случува масовен идиотизам. Ако си како мене и доволно време поминуваш на форуми кои очигледно не се за мажи ќе почнеш да забележуваш одредени групни размислувања кои неминовно водат до "ЊТФ? Што и е на оваа?" следниот пат кога ќе искочите на кафе.

Знаеш што читав вчера душо ?
Бидејќи се сметам за експерт за жени откако прочитав неколку поучни изреки на темата, ќе пробам да дадам образложение зашто најретардираното нешто после коментарите на YouTube се женските форуми:

09 November 2011

Како што веќе знаете ова лето бев на печалба во Америка. Таму или можеш да бидеш глуп Македонец кој ги торши парите по стриптиз клубови или да бидеш паметен Македонец кој кога ќе се врати дома ќе се обиде да имплементира дел од идеите што таму совршено функционираат.
Како за пример
Бидејќи јас сум од оние првите, еве што мојот другар Никола рече дека никогаш нема да профункционира во Македонија:

05 November 2011

Постојат одредени работи кои се толку распространети, претставуваат нераскинлив дел од нашето секојдневие, но никогаш не ги забележуваме се додека не почнат лично да не засегаат.
Нешта како женскиот карактер.
Порано ги немаше балончињата

Во продолжение следат и останатите:

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff