11 December 2011

[Ретардација на денот] Љубов и Казна

 
Започнуваме со нова неделна рубрика и како за почеток погледнете ја фан страната на турската серија Љубов и Казна.Прво нешто што ќе ви падне во боде очи е најлошата фотомонтажа откако се појавија торенти за Photoshop. Види го тоа срање, изгледа како слики од сунет свеченост кои се вртат на БТР. Толку е ретро сликава што ми бараше Windows 98 за да ја отворам.
Странава е создадена единствено за собирање на лајкови каде што случајно е избрана некоја серија што моментално се прикажува за да се максимизира ефект. Нема никакви информации карактеристични за фан страни туку само масовен лајк фест:
  • Wall - Претежно се само постови каде што се посакува добро утро/вечер, се поставуваат рандом слики и се наведува колку точно лајкови треба да се соберат. На некои пишува само факинг "онлајн лајк" 70-тина луѓе веднаш кликаат лајк бидејќи очигледно коефициентот на интелигенција опаѓа со опаѓањето на температурата во зима
  • Добредојде ! - Како може да ми се допаѓа нешто што го немам прочитано? Тоа е како да треба да кликнете лајк за да може да го читате ова. Нема логика, ако ти се допаднало препорачај го на пријателите, во спротива изеди гомна на ФБ и префрли се на нешто што ти се допаѓа. Чиста сметка.
  • Добиј Администратор! - Честитки, ги извршивте сите чекори и сега добивте администратор. Што ќе правите со новиот администратор? Ќе го сакате, бањате и ќе му готвите? Или стануваш администратор или добиваш администраторски права, како може да добиеш администратор? (добар изговор за девојки: Душо не можам вечерва, само што добив администратор)
О писменех
  • Вратете си го најстариот ЧЕТ ! - Ако сакате вашиот профил да го претворите во масовен спам сервер слободно следете ги чекорите
  • За серијата - 7 реда опис и пар слики е единственото нешто што ќе го најдете поврзано со серијата
Ако ништо друго барем не се обидуваат да сокријат која превара е ова. Си имаш поштено ценовник за колку лајкови треба да добиеш за да земеш флеш меморија од 24GB.

Најдобар момент: Расправијата за чив син е Омер.
Бонус: Имаат и профил.

Многу мудро сум ги избрал пријателите

Идејата на оваа рубрика е зголемена интеракција со читателите. Слободно во коментарите споделете нешто што сте го сретнале по интернетот и ви изгледа максимално ретардирано или пак предложете идеја за хејтање на Tweeter (@MedoDimoski), на ѕид на ФБ или кога ќе ме видите по градов.
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff